Om oss

Vikingen har fulgt oss siden 1980 og er vår visuelle signatur, som symboliserer viljestyrke, det robuste og urnorske.
Signaturen har blitt et kvalitetssymbol innen norsk hytteutvikling.

VÅR HISTORIE

Historien til Hytteplan startet allerede tidlig i 1960 årene. ”Alle” skulle bygge hytte, men det var så som så med kunnskapen.

Selvgjort var ofte velgjort på den tiden og mange hytter ble bygget med ar tige vinkler og interessante løsninger. Arne Kvisgaard (Hytteplan-gründeren), fant ut at han ville hjelpe selvbyggerne med komplette tegninger, råd og tips –og vips var starten på Hytteplans historie et faktum…


FRA STARTEN AV…

Hytteplan-gründer Arne Kvisgaard var en driftig kar som lett omgjorde idè til virkelighet. Hadde han bestemt seg for noe, ble det sånn. Etter å ha markedsført seg med den første annonsen på trykk, som skummelt nok kostet 25 kroner, viste det seg at det var veldig mange som ville betale for den tjenesten han tilbød. Arne brukte de neste par årene med å selge sine hyttetegninger spekket med råd og tips, før han fikk forespørsel om også å sette opp hyttene. Det forandret livet totalt! Han kontaktet en lokal byggmester og fikk vist fram tegningene og snart sto den første hytta klar og stolt ved Steinsfjorden på Ringerike.


Den første “ferdighytta”

I starten var det vanlig med en hytte på 24 kvm, pluss en liten hems. Noen var på hele 40 kvm. Vann og kloakk var ikke vanlig før i 1980-årene. Ryktene om den første «ferdighytta» spredte seg og det ble flere tegninger og enda flere byggesett. Arne utviklet et enkelt byggesystem som gjorde at hvem som helst kunne bygge hytte. Folk ønsket stadig oftere at Hytteplan tok seg av alt og nøkkelferdige hytter ble en etterspurt vare. På 80- og 90-tallet skjedde det en voldsom utvikling av hyttene. De skulle bli større og ha mye bedre komfort. Hytteplan har alltid lyttet til markedet og utviklet sine hytter i samspill med kundenes ønsker og behov.Siden


Ant. byggede hytterFornøyde hytteeiere

Hytteplan har virkelig innfridd alle våre forventninger. Vi simpelthen elsker hytta og Beitostølen. Kunne ikke vært mer fornøyd og kan anbefale Hytteplan til alle som ønsker en solid og flott hytte for livet!

Øyvind Bladt Hagen fra Hønefoss har nybygget hytte i Markahøvda. Etter å ha tilbragt mange år på en annen hytte i samme område, snakker Øyvind varmt og lenge om området. Det tilfredstiller ønskene til både store og små, til ulike aktivitetsnivåer, for både to- og firebeinte. Familien bruker drøyt to timer for å komme seg på fjellet og tilbringer mange helger og ferier her.