Om oss

Vikingen har fulgt oss siden 1980 og er vår visuelle signatur, som symboliserer viljestyrke, det robuste og urnorske.
Signaturen har blitt et kvalitetssymbol innen norsk hytteutvikling.

VÅR HISTORIE

Historien til Hytteplan startet allerede tidlig i 1960 årene. ”Alle” skulle bygge hytte, men det var så som så med kunnskapen.

Selvgjort var ofte velgjort på den tiden og mange hytter ble bygget med artige vinkler og interessante løsninger. Arne Kvisgaard (Hytteplan-gründeren) fant ut at han ville hjelpe selvbyggerne med komplette tegninger, råd og tips – og vips så var starten på Hytteplans historie et faktum.


FRA STARTEN AV…

Hytteplan-gründer Arne Kvisgaard var en driftig kar som lett omgjorde idé til virkelighet. Hadde han bestemt seg for noe, ble det sånn. Etter å ha markedsført seg med den første annonsen på trykk, som kostet 25 kroner, viste det seg at det var mange som ville betale for den tjenesten han tilbød. Arne brukte de neste par årene med å selge sine hyttetegninger spekket med råd og tips, før han fikk forespørsel om også å sette opp hyttene. Det forandret livet totalt! Han kontaktet en lokal byggmester og fikk vist fram tegningene og snart sto den første hytta klar ved Steinsfjorden på Ringerike.


Den første “ferdighytta”

I starten var det vanlig med en hytte på 24 kvadratmeter, og ofte med en liten hems i tillegg. Noen av hyttene var på hele 40 kvadratmeter. Vann og kloakk var ikke vanlig på hytter før i 1980-årene. Ryktene om den første «ferdighytta» spredte seg og det ble flere tegninger og enda flere byggesett. Arne utviklet et enkelt byggesystem som gjorde at nesten alle kunne bygge hytte. Folk ønsket stadig oftere at Hytteplan tok seg av alt, og nøkkelferdige hytter ble et begrep. På 80- og 90-tallet skjedde det en stor utvikling av hyttene. De ble bli større og fikk en helt annen standard og komfort. Hytteplan har alltid lyttet til markedet og utviklet sine hytter i samspill med kundenes ønsker og behov.Siden


Ant. byggede hytterFornøyde hytteeiere

Hytteplan har virkelig innfridd alle våre forventninger. Vi simpelthen elsker hytta og Beitostølen. Kunne ikke vært mer fornøyd og kan anbefale Hytteplan til alle som ønsker en solid og flott hytte for livet!

Øyvind Bladt Hagen fra Hønefoss har nybygget hytte i Markahøvda. Etter å ha tilbragt mange år på en annen hytte i samme område, snakker Øyvind varmt og lenge om området. Det tilfredstiller ønskene til både store og små, til ulike aktivitetsnivåer, for både to- og firebeinte. Familien bruker drøyt to timer for å komme seg på fjellet og tilbringer mange helger og ferier her.